Umrlo još jedno dete u pritvoru za migrante!

Autor: Tanjug

Svet

25.12.2018

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmogodišnji dečak iz Gvatemale preminuo je u američkom pritvoru za migrante, saopštila je danas američka Agencija za carinu i pograničnu zaštitu i navela da je to druga smrt deteta migranta u pritvoru ovog meseca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je navedeno, dečak je u ponedeljak ujutru pokazivao znake potencijalne bolesti i zajedno sa ocem je prebačen u Alamogordo, u Novom Meksiku, gde su mu dijagnostifikovani prehlada i groznica, prenosi AP.

Detetu je preporučeno da pije amoksicilin i brufen, međutim uveče je vraćen u bolnicu sa mučninom i povraćanjem i posle par sati je preminuo.


Agencija je navela da uzrok smrti dečaka još nije ustanovljen, a da su o tom slučaju obavešteni generalni inspektorat Ministarstva za unutrašnju bezbednost i vlada Gvatemale. Ranije ovog meseca u pritvoru je preminula sedmogodišnja devojčica takođe iz Gvatemale, nakon što su je uhvaćena na granici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading