(VIDEO) NEMCI NESPOKOJNI! Oštećena pruga u Berlinu i nađene zastave Islamske države

Autor: Tanjug

Svet

25.12.2018

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka policija saopštila je danas da je, u blizini oštećenja na železničkoj pruzi u Berlinu pronšla zastavu terorističke organizacije Islamska država i da istražitelji koji rade na slučaju ispituju moguće političke motive ovog incidenta.

RepublikaFoto: youtube.com/ FRANCE 24 English

Iz policije je rečeno da je još uvek nejasno da li su zastavu i tekst na arapskom jeziku koji su pronađeni u blizini mesta gde je oštećen nadzemni vod kontaktne mreže na železničkoj pruzi, ostavili ljudi koji su napravili oštećenja, prenosi Rojters.

U policijskom saopštenju se precizira da je od početka istrage u nedelju pronađeno nekoliko materijalnih dokaza kao što su isečeni čelični kabl i oštećeni konataktni vod.

Nemačka železnička kompanija "Dojče ban" obavestila je saveznu policiju o ovom incidentu u nedelju i lokalni železnički saobraćaj je bio trenutno prekinut.

Predmet istrage je i moguća veza ovog i sličnog slučaja u Bavarskoj, iz oktobra ove godine, kada su za sada nepoznati počinioci pokušali da oštećenjem čeličnog kabla "izbace iz šina" brzi voz, saopšteno je iz policije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading