(VIDEO) Rijaliti zvezda u Beloj kući: Ovo su Trampovi najveći gafovi u 2018!

Autor: Republika

Svet

01.01.2019

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepredvidiv (da upotrebimo ovaj očigledni eufemizam umesto nekih verovatno prikladnijih termina - ekscesan, ekscentričan, problematičan - da navedemo samo neke) kakvim ga je Bog dao, američki predsednik Donald Tramp i u 2018. godini potvrdio je da je skandal majstor kakvom bi i mnoge rijaliti zvezde pozavidele. Ovo su samo neki od Trampovih gafova u godini za nama, a listu je, verujete nam na reč, bilo i više nego teško sastaviti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kraljica na čekanju

Šef Bele kuće sredinom godine, tačnije 13. jula, bio je u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji, najvernijem američkom poslušniku u Evropi, i tom prilikom Tramp je razgovarao sa engleskom kraljicom Elizabetom II.

Međutim, Tramp je i ovog puta napravio nesvakidašnji incident zbog koga je u narednim danima "čerečen" kako u američkim, tako i u britanskim medijima. Naime, Tramp je na zakazani čaj sa kraljicom u zamku Vindzor zakasnio punih 10 minuta, a fotografije usamljene kraljice kako čeka prvog čoveka SAD ubrzo su obišle svet.

 

 

"Prvenstvo prolaza"

Trampovim gafovima tokom posete Britaniji, međutim, tu nije bio kraj. Namerno ili ne, tek Tramp je prekršio kraljevski protokol, pošto je, tokom postrojavanja britanske garde išao ispred kraljice, što je, sasvim očekivano naišlo na ogromnu osudu medija, ali i korisnika društvenih mreža.

 

Bitka čoveka i njegovog kišobrana

30. oktobra 2018. godine poslovično pedanti zapadnjački mediji zabeležili su kratak triler video sa elementima horora u kojemm je glavna uloga pripala američkom predsedniku i njegovom kišobranu. Ulazeći u predsednički avion na putu za Ilinois, Tramp je pokušao da zatvori svoj kišobran, a kako u tome nije uspeo, jednostavno ga je odbacio, zbog čega je ubrzo postao predmet sprdnje na internetu, ali i ozbiljne brige o tome da li je prvi čovek Amerike u stanju da obaljva posao za koji je izabran.

 

 

Kola, gde su mi kola?

Sumnje da sa Trampovom orijentacijom i sposobnošću da vodi prvu zemlju sveta povećane su nakon, u poređenju sa dosad navedenim, svakako manjim incidentom, u kome Tramp nije mogao da "potrefi" kojim vozilom treba da se preveze, iako su se ljudi iz protokola svojski potrudili da taj zadatak ne bude pretežak, s obzirom na to da mu je vozilo bilo ispred nosa.

 

 

"Potpisujem samo ako ništa ne košta"

Ah, papirologija... Ima li neko da ga takva rabota "ne smara"? Tramp je izgleda među njima, sudeći bar prema video snimku koji je objavljen nakon konferencije na kojoj je šef Bele kuće obećao da će "SAD imati najbolju zaštitu na svetu". Nakon što je održao govor i srdačno se pozdravio sa saradnicima, Tramp je zaboravio samo jednu "sitnicu" - da potpiše uredbu kojom se reguliše ova oblast.

Na njegovu sreću, saradnici su ga upozorili da završi sa tom formalnošću, a njegova opaska da će potpisati "samo ako ga to ništa ne košta", samo je donekle ublažila blamažu.

Smej se, uvek se smej...

Listu Trampovih gafova u 2018. godini završavamo sada već antologijskim govorom u Ujedinjenim nacijama od 25. septembra. 

- Moja administracija postigla je više nego skoro bilo koja administracija u istoriji naše zemlje - doslovce glasi Trampova rečenica koju je izgovorio u Ujedinjenim nacijama, a koja je izazvala pravu lavinu smeha među prisutnima.

Da bar donekle popravi stvar, Tramp je zatim ocenio da se nije nadao takvoj reakciji, ali to ga nije spasilo podsmeha kroz koji je nakon sednice UN bio izložen u medijima sa kojima, kao što je poznato, ratuje na dnevnoj bazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading