JA SAM DŽEK TRBOSEK: Pronađeni dnevnik otkrio misteriju najbrutalnijeg ubice!

Autor: vijesti.me, Republika

Svet

11.08.2017

11:53 >> 11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo otkriće moglo bi da reši čuvenu misteriju londonskog ubice koji je krajem devetnaestog veka ulivao strah ulicama na Ostrvu.

Foto: twitter.com/DailyMirror
Džejms Mejbrik

U jednoj kući u Engleskoj pronađen je dnevnik koji bi mogao da potvrdi identitet jednog od najvećih londonskih ubica - Džeka Trboseka, prenosi britanski Telegraf.

Identitet muškarca koji je 1888. godine ulivao strah i paniku u Londonu nikada nije otkriven.

To bi uskoro moglo da se promeni zahvaljujući dnevniku od 9.000 reči u kojem su opisani počinjeni zločini i koji sadrži potpis žrtava. 

Dnevnik je pronađen još 1992. godine, ali je tek nedavno potvrđena njegova autentičnost.

Pripadao je Džejmsu Mejbriku, bogatom trgovcu pamukom iz Liverpula, a u to vreme se verovalo da je reč o falsifikatu, pa je ovo otkriće ubrzo zaboravljeno. 

Ipak, filmski režiser Brus Robinson nedavno je uspeo da dođe do vremenskih kartica električara koji su radili u Mejbrikovoj kući 9. marta 1992, na dan kada je dnevnik pronađen. Razgovor sa radnicima pokazao je da je predmet predat muškarcu po imenu Majk Beret.

Beret je priznao da je svojevremeno raširio priču o falsifikatu, jer nije mogao da se suoči sa prevelikim pritiskom medija. 

Iako nije potvrđeno da je Džejms Mejbrik zaista ubica, poznati trgovac trenutno je glavni osumnjičeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading