Gutereš uznemiren retorikom oko Severne Koreje

Autor: Tanjug

Svet

11.08.2017

09:00 >> 08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ujedinjene Nacije su saopštile da je generalni sekretar te organizacije Antonio Gutereš "uznemiren" zbog sve oštrije retorike svih strana u nuklearnom sporu oko Severne Koreje.

RepublikaFoto: Tanjug
Generalni sekretar UN, Antonio Gutereš, zabrinut

Portparol UN Stefan Dižarik rekao je da Gutereš "pozdravlja sve inicijative koje će pomoći u deeskalaciji napetosti i povratku diplomatiji", prenosi AP.

Na pitanje da li bi generalni sekretar UN mogao biti posrednik po tom pitanju, Dižarik je kazao da je on uvek spreman na tako nešto.

UN su u prošlosti imale izaslanika za Severnu Koreju, ali Dižarik navodi da je "svaka situacija drugačija i da je važno ne činiti prazne gestove".

Dižarik je dodao da Gutereš pozdravlja usvajanje rezolucije Saveta bezbednosti koji je u subotu uveo nove sankcije Severnoj Koreji, uključujući zabranu izvoza uglja, gvožđa, čelika i morskih plodova, i istovremeno pozvao sve članice UN da je primene, prenosi AP.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading