FRANCUSKA OSTAJE U SIRIJI: Tramp nas je iznenadio svojom odlukom!

Autor: Tanjug

Svet

20.12.2018

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska će zadržati svoje trupe na severu Sirije za sada, jer ekstremisti Islamske države još nisu pobeđeni i nastavljaju da predstavljaju pretnju francuskim insteresima, saopštili su danas zvaničinici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sirija

Francuske dipomate izjavile su Rojtersu da ih je odluka američkog predsednika Donalda Trampa da povuče svojih 2.000 vojnika iznenadila.

- To pokazuje da možemo da imamo različite prioritete i da moramo da se oslonimo na sebe prvo - izjavila je za C-njuz televiziju francuska ministarka za evropske poslove Natali Loazo.

- Za sada, naravno, mi ostajemo u Siriji jer je borba protiv Islamske države ključna - dodala je ona.

Francuska ministarka odbrane Floren Parli napisala je na svom Tviter nalogu da je ta ekstremistička grupa ID oslabila i izgubila 90 odsto svoje teritorije, ali da bitka nije gotova.

- Islamska država nije zbrisana sa mape niti su njeni koreni. Poslednji džepovi te terorističke organizacije moraju biti vojno poraženi jednom za svagda - napisala je ona. 

Francuska ima oko 1.100 vojnika u Iraku i Siriji, uključujući specijalne snage na severu Sirije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading