(FOTO) Nije za one sa osetljivim stomakom: Kada budete videli šta je ovaj čovek iskašljao, biće vam muka!

Autor: blic.rs

Svet

12.12.2018

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučni časopis "Nju England žurnal of medisin" opisao je i objavio zapanjujući i vrlo redak medicinski slučaj muškarca, koji je primljen u bolnicu s teško bolesnim srcem. On je doslovce iskašljao odliv komada pluća, odnosno bronhija.

Neimenovani 36-godišnji pacijent primljen je u Univerzitetsku bolnicu Kalifornija u San Francisku sa zastojem srca. Lekari su mu odmah ugradili srčanu pumpu kako bi organi dobijali dovoljno krvi, ali postoji i negativna strana ovog oblika lečenja - stvaranje ugrušaka. Zato su mu propisali i antikoagulanse, ali disajni putovi su počeli da mu se pune tečnošću, prenosi hrvatski Jutarnji list.

- Imao je malo, polagano krvarenje uprkos lekovima - rekla je Gevit A. Vudard, kardiovaskularni hirurg za "Vašington post".

- Počeli su da mu se stvaraju ugrušci. Pacijent ih je idućih dana konstantno iskašljavao. U početku su bili minijaturni i cilindrični, poput crvića - objasnila je Vudardova.

Međutim, u jednom je trenutku pacijent iskašljao krvavu tvorevinu dužu od 15 centimetara. Tim lekara pažljivo je položio iskašljaj na hirurški sto, a ono što su otkrili potpuno ih je zapanjilo. Krv se pacijentu slila u desnui bronhiju, deo disajnog sastava koji iz dušnika provodi vazduh u pluća, i stvrdnula se na plućima poput želea, objasnila je Wudardova. Taj komad iskašljao je cieo i netaknut.

- Niko u našem timu nije video ništa ni slično tome - rekla je ona.

Pacijenta su kroz iduća dva dana intubirali, a preminuo je nedelju dana kasnije. Njegova smrt nema veze s ovim incidentom. Uzrok je zastoj srca, a iskašljavanje je bila nuspojava lekova.

- Ovo je prekrasan prikaz anatomije. Jako tužna priča, ali odlična slika - rekla je Wudardova i dodala da ovaj ugrušak stručnjacima nije pomogao da prošire svoje medicinsko znanje.

Fotografiju su odlučili objaviti zbog "predivnog prikaza ljudske anatomije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading