Progovorila sestra žrtve trovanja novičokom: Britanski specijalci oteli Juliju Skripalj

Autor:

Svet

10.12.2018

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Julija Skripalj (33), koja je zajedno sa ocem bivšem sovjetskim agentom Sergejem Skripaljem (67) navodno otrovana nervnim agensom novičok 4. marta u britanskom gradu Solsberiju, zarobljena je u jednoj vojnoj hemijskoj laboratoriji gde je na silu drže britanski specijalci i agenti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Julija Skripalj

To je nakon meseci ćutanja otkrila sestra Julije Skripalj Viktorija, koja je dala ekskluzivan intervju ruskom listu Izvestja, potvrdivši da ne može da stupi u kontakt sa sestrom još od 24. jula ove godine.

- Zašto ne puštaju da je obiđu ruske diplomate i rođaci, ne dozvoljavaju da govori za televiziju? Mislim da je drže, najverovatnije, u vojnoj bazi, daleko od medija, u izolaciji od spoljnjeg sveta - rekla je Viktorija Skripalj, dodavši da se njena sestra najverovatnije nalazi u hemijskoj laboratoriji Porton Daun, inače najpoznatijoj laboratoriji u kojoj se istražuju bojni otrovi, navodi o NLO i tajna biološka i hemijska oružja.

Viktorija Skripalj: Zašto ne puštaju da je obiđu ruske diplomate i rođaci, ne dozvoljavaju da govori za televiziju?

Osim toga, smatra da je Velika Britanija mogla da inscenira trovanje u Solsberiju kako bi našla povod za zaoštravanje odnosa sa Rusijom, dok im je Julija potrebna kako bi manipulisali britanskim javnim mnjenjem i govorili o navodnoj opasnosti koja stiže iz Rusije.

- Pisali smo joj poruke. Bez odgovora iako je poslednji put kada smo razgovarale rekla da može slobodno da koristi telefon i da želi da se vrati u Rusiju. Julija ovde ima nekretnine, imovinu, na kraju krajeva, ovde je njen čitav život - naglasila je Viktorija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading