Bruka i sramota! Beba umrla zbog izgladnjivanja, roditelji neće ići u zatvor!

Autor: Tanjug

Svet

10.12.2018

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji vegani čija je beba preminula sa 10 meseci od posledica izgladnjivanja neće ići u zatvor, odlučio je danas slovenački sud.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Slovenački sud osudio je roditelje na uslovnu zatvorsku kaznu od dve godine, a odslužiće je društveno korisnim radom nakon nagodbe kojom su priznali svoju krivicu za zanemarivanje deteta, preneo je Index.hr, pozivajući se na slovenačke medije.

Beba je preminula 2011. godine u ljubljanskoj bolnici zbog nelečene upale pluća i akutne neuhranjenosti.


Dete je u bolnicu primljeno sa samo 3.600 grama težine, a tragičan slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti i socijalnih službi jer su roditelji, inače fakultetski obrazovani par iz Mirne Peći, a koji imaju još petoro dece, i ranije odbijao da ih vodi kod lekara i da ih leči. 



Optužnica protiv njih podneta je 2014. godine nakon brojnih medicinskih ekspertiza, najpre zbog neuhranjenosti deteta, a zatim i zato što dete u izurazito lošem zdravstvenom stanju nisu odveli kod lekara, te je ono umrlo u bolnici od posledica upale pluća. 

Tokom istražnog postupka utvrđeno je da su sva njihova deca imala brojne zdravstvene teškoće, jer im nisu osigurali uravnoteženu ishranu potrebnu za normalan razvoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading