(FOTO) Ovaj klinac je uspeo da ukine glupi zakon u svom gradu!

Autor: Republika

Svet

07.12.2018

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devetogodišnji dečak iz Severancea u američkoj državi Kolorado uspeo je da omekša gradsko veće pa je ono ukinulo gotovo stogodišnju zabranu grudvanja i vrati deci pravo na zimske radosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dejn Best

Dejn Best objasnio je da se obratio gradskim vlastima kako bi ih uverio da se dozovu zdravom razumu i promene zakon, prenose agencije pozivajući se na lokalne medije.

- Današnja deca moraju da imaju dobar razlog da odu napolje da se igraju - rekao je Best u ponedeljak na sednici gradskog veća.

- Istraživanja govore da nedostatak igre na otvorenom vodi u gojaznost, ADHD (poremećaj pažnje s hiperaktivnošću"), anksioznost i depresiju - nabrajao je devetogodišnjak i objasnio da on "želi da baci snežnu grudvu, a da time ne prekrši zakon".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Gotovo stotinu godina stara zabrana bacanja bilo kakvog kamena ili projektila, a nažalost to se odnosi i na grudve snega u gradu od 4.000 stanovnika, zastarela je i znači da bilo koje dete koje baci grudvu krši zakon.

- Deca Severancea samo žele pravo na grudvanje kao i sva druga deca na svetu - rekao je Dejn.

Njegovi argumenti bili su uverljivi te je gradsko veće jednoglasno ukinulo zabranu, a nakon glasanja gradonačelnik je ponudio Dejnu da baš on bude taj koji će baciti prvu grudvu - po zakonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Dečak je rekao da će mu najdraža meta biti njegov mlađi brat i daće sve od sebe da ne razbije prozore.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading