Sprema se opšti haos: Rusi zapretili Amerikancima, ratni brodovi se šalju na Crno more!

Autor: Republika

Svet

06.12.2018

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija će na odgovarajući način odgovoriti na moguću pojavu američkih brodova na Crnom moru, izjavio zamenik predsedavajućeg odbora za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Bez obzira na to odakle dolazi agresija ili provokativne akcije, iz Ukrajine ili iz Amerike, to nama nije bitno. Za nas je državna granica nedodirljiva. Odgovorićemo na adekvatan način. Zaista ne bih želeo da naše podmornice isplivaju na obali Amerike - rekao je Švitkin novinarima, a preneo sputnik.rs.

Ranije je televizija Si-En-En, pozivajući se na izvore saopštila da su Sjedinjene Američke Države započele pripremu za slanje ratnih brodova na Crno more nakon incidenta u Kerčkom moreuzu, gde su ukrajinski brodovi bili zadržani nakon što su prekršili granicu Rusije.

O američkom razaraču

Razarač američke mornarice koji je prolazio blizu baze Pacifičke flote Rusije, nije ulazio u teritorijalne vode Rusije, ali ovakve akcije su provokativne po prirodi, istakao je Švitkin.

- Ovde treba da shvatimo situaciju, možda SAD preuveličavaju. Nije se radilo o teritorijalnim vodama naše zemlje, tako da jednostavno tvrde da je (razarač prošao) blizu vojne baze naše Pacifičke flote. Zapravo se ne radi o našim teritorijalnim vodama. Ali, u svakom slučaju, ovo ima provokativan i demonstrativan karakter i ni na koji način ne ulepšava (američkog predsednika Donalda) Trampa i američku politiku - zaključio je Švitkin. Ranije je američka ratna mornarica saopštila da je raketni razarač „Mekambel“ prošao u neposrednoj blizini zaliva Petar Veliki u Primorju gde se nalazi baza Pacifičke flote Rusije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading