NEVIĐENI MONSTRUMI: Četvorica fudbalera (15) ugasila svetla u svlačionici, a onda su METLOM SILOVALI mlađe igrače

Autor: Republika

Svet

29.11.2018

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorica srednjoškolaca iz Merilenda, članovi fudbalskog tima, optužena su za silovanje i seksualno zlostavljanje četvorice mlađih igrača sa metlom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Još jedan učenik je optužen za učestvovanje u najmanje jednom napadu, ali je označen i kao jedna od četiri žrtve. Incident se dogodio na Noć veštica, 31. oktobra u Srednjoj školi Damask, u oblasti Montgomeri, a direktor škole je sledećeg dana prijavio “napad sa metlom”.

Optuženi za napad su Žan Klod Abedi, Kristijan Džamal Li, Vil Danijel Smit i Kejleb Torp. Sva četvorica imaju 15 godina, ali će im se suditi kao odraslima, najavili su tužioci.

Prva žrtva seksualnog napada rekla je da je bila u svlačionici, spremajući se za trening, kad je neko pogasio svetla. Abedi i Li su onda prišli žrtvi držeći metlu, zgrabili je za ramena i bacilli na pod. Jedan od njih je pritisnuo žrtvine noge na pod, dok je drugi silovao nesrećnog dečaka sa metlom.

Žrtva je rekla da su se oba napadača smejala tokom napada, čak i kad je povikao da ga puste. Abedi i Li su nakon zlostavljanja izvadili metlu i bacili se na drugu žrtvu, piše "ABC njuz". Taj drugi dečak je rekao policiji da je video kako Abedi i Li skidaju pantalone prvoj žrtvi i potom je siluju sa metlom, nakon čega je neko u zamračenoj svlačionici rekao da bi “bilo dobro da to urade još nekom”.

Tada su Abedi, Li i Smit oborili drugog dečaka preko klupe, skinuli mu dres i bokserice i “izboli ga po zadnjici” nekoliko puta. Kad im je rekao da prestanu, Smit je odgovorio da je to “tradicija”, nakon čega je prešao na treću žrtvu. Osumnjičeni je navukao kapuljaču preko dečakove glave, udario ga u lice, oborio na leđa i nagazio ga.

Još jedan učenik je bio umešan u incident i to u svojstvu i žrtve i napadača, navodi "NBC njuz". On nije identifikovan jer je maloletnik i neće mu se suditi kao odrasloj osobi. Napadači su krenuli na njega, ali je on uspeo da ih otera od sebe. Kad je jedan od osumnjičenih pokušao da ga ubode metlom, neko je povikao da dolazi trener i svi su se razbežali.

Neimenovani peti učenik rekao je policiji da se “zezao” i da je pokušao “malo da ugura metlu” u jednu od žrtava. Treća žrtva je ispričala da je ranije čula ljude kako govore o tom činu kao o “davanju metle narodu”. Ovaj dečak je rekao da je Abedi pokušao da mu skine pantalone, ali da je uspeo da ga spreči.

Abedi je izjavio policiji da su pričali o metli da uplaše mlađe učenike i da se metla uvek nalazi u svlačionici. Torp je priznao da je učestvovao u obaranju druge žrtve na pod i da je posmatrao ispred vrata prostorije dok su napadali prvu žrtvu, te da joj je seo na lice i gurao je. Li i Smits u takođe priznali umešanost u incident.

- Sva četvorica optužena su za silovanje jedne žrtve, tri pokušaja silovanja ostalih dečaka i zaveru za silovanje – rekao je za državni tužilac oblasti Montgomeri Džon Mekarti.

Uhapšeni su 1. novembra, nakon što je direktor prijavio napad. Osumnjičeni su se na sudu prvi put pojavili u ponedeljak, kad im je određena kaucija po 20.000 dolara. Preti im doživotna kazna zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading