(FOTO) Sukob srednjoškolca i ekstremnih desničara: Zapalili Solun zbog Makedonije!

Autor:

Svet

30.11.2018

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U severnom grčkom gradu Solunu danima se odvijaju protesti srednjoškolaca protiv promene imena Makedonije, a juče su u tom gradu izbili nemiri kada je grupa desničara gađala pripadnike antifašističkih organizacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sukobi u Solunu

Prema navodima lokalnih medija, nacionalisti, koji su nosili kapuljače, gađali su kamenjem grupu boraca protiv establišmenta.

Policija je intervenisala upotrebivši suzavac kako bi rasterala desničare, koji su odgovorili gađajući je kamenjem i drugim objektima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sukobi u Solunu

Prethodno je oko 1.200 srednjoškolaca, koje je predvodio mladić na konju ogrnut grčkom zastavom, marširalo Solunom, protestujući protiv napora vlade da okonča tri decenije dug spor sa Makedonijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Demonstracije

Proteste su organizovali grčki tinejdžeri, koji su zaslužni i za to što su srednje škole u Solunu i susednim područjima danima zatvorene u znak protesta protiv predloženog dogovora za normalizaciju odnosa sa Skopljem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sukobi u Solunu

Učesnici protesta mahali su grčkim zastavama, uzvikivali slogane i isticali transparente na kojima su bili natpisi protiv Makedonije, ali i još dve susedne zemlje - Albanije i Turske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading