Putin blokirao Krim! Pogledajte šta se dešava!

Autor: Republika

Svet

29.11.2018

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borbenom dežurstvu na Krimu pridružila se divizija najnovijih protivavionskih raketnih sistema S-400 „Trijumf“, saopštio je šef sektora za informacionu podršku Crnomorske flote, kapetan Aleksej Ruljev.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Ova divizija je četvrta po redu na poluostrvu. Razmeštena je nedaleko od Džankoja, na 20 kilometara od granice sa Ukrajinom. Tri prethodne divizije su smeštene u blizini Sevastopolja, Feodosije i Jevpatorije.

Naredbu za stupanje na borbeno dežurstvo izdao je komandant Četvrte armije vazduhoplovnih snaga general-potpukovnik Viktor Sevostjanov. Borbeni sistemi su stigli na pozicije gde će rasporediti sisteme za lansiranje i započeti sa praćenjem meta.

Nedavno je na poligonu u Astrahanskoj oblasti uspešno izvođeno gađanje „Trijumfom“.

Ranije je krimski PVO dobio tri diviziona S-400. Podsetimo, u nedelju su tri broda ukrajinske ratne mornarice narušila Konvenciju UN o morskom pravu i presekla državnu granicu Rusije. Brodovi su ušli u ruske vode koje su bile privremeno zatvorene i u njima izvodili opasne manevre, ignorišući zahteve ruskih vlasti, usled čega je doneta odluka da se protiv njih upotrebi oružje.

Sva tri broda su zaplenjena, a uhapšena su 24 ukrajinska mornara, među kojima su bila i dva pripadnika ukrajinske bezbednosne službe.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading