(VIDEO) Procureo snimak trenutka kada ruski brod udara u ukrajinski, a onda se čuje pucnjava...

Autor: dailymail.co.uk

Svet

26.11.2018

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na internetu je objavljen snimak na kom se vidi trenutak kada se ruski brod obalske straže zabio u brod ukrajinske mornarice po ulasku u ruske teritorijalne vode u Crnom moru.

RepublikaFoto: youtube.com/news.hub
Trenutak sudara

Na snimku se čuje kako neko kaže posadi ruskog broda "drže čvrsto", zatim je brod udario u ukrajinski tegljač kod Kerčkih vrata pored Krima. Radi se o uskom kanalu koji razdvaja poluostrvo Krim od ruskog kopna.

Na snimku incidenta čuje se kako muškarac viče: "Zgazi ga, bravo, stisni ga sa desne strane, guraj! Gurni ga! Samo tako! Ajde, ajde! Gurni ga! Samo napred!" Zatim je muškarac sa snimka rekao svojoj posadi da se čvrsto drže. Isti ruski brod je nešto kasnije otvorio vatru i zaplenio tri ukrajinska broda.

U incidentu su zarobljena 24 mornara, a trojica su povređena, ali nisu životno ugrožena.

Da podsetimo, Rusija je ponovno otvorila Kerčka vrata pored Krima za plovidbu u ranim jutarnjim satima nakon što su ruski brodovi otvorili vatru i zaplenili tri ukrajinska broda, što je izazvalo novu krizu između dve zemalje. Ukrajina je stavila vojsku u stanje pripravnosti i proglasila ratno stanje do 25. januara 2019. godine. Ova mera ograničava građanske slobode i državnim institucijama daje veće slobode.

Ruska obaveštajna služba FSB obavila je u ponedeljak ujutro da su ruski pogranični brodovi zaplenili dva manja broda ukrajinske mornarice i tegljač pošto su otvorili vatru i ranili nekoliko ukrajinskih mornara, što je najozbiljniji sukob između Moskve i Kijeva poslednjih godina. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading