Na protestima u Parizu povređene 24 osobe, pet policajaca!

Autor: Tanjug

Svet

25.11.2018

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 24 osoba, među kojima i pet policajaca, povređno je u subotu u Parizu u sukobima policije i učesnika protesta protiv povećanja poreza na gorivo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Jedna osoba je teže povređena.

Na protestima širom Francuske zbog povećanja cene goriva u subotu je učestvovalo oko 106.300 ljudi, saopštio je francuski ministar Kristof Kastane.

- U jeku protesta, negde oko podneva, na protestima je bilo oko 106.300 ljudi. To je mnogo manje u odnosu na prethodnu subotu, kada je broj učesnika protesta bio skoro 244.000. U Francuskoj je održano 1.619 protesta, a 130 ljudi je privedeno - precizirao je Kastane.

Kastane je naveo da su u pojednim mestima sukobi juče bili nasilniji u odnosu na prethodnu nedelju, prenela je agencija Tas s.

Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je nasilje demonstranata na protestima organizovanih zbog povećanja poreza na gorivo, poručivši da u "Republici nema mesta za takvo nasilje".

- Neka se stide oni koji su napali (policiju) i one koji su bili nasilni prema drugim građanima... U Republici nema mesta za ovakvo nasilje - napisao je Makron na Tviteru.

Policija je saopštila da je desetine demonstranta uhapšeno zbog gađanja policajaca, prenosi AP.

Demonstranti su policiju gađali kamenjem i drugim predmetima, a policija je odgovorila upotrebom suzavca i vodenih topova.

Pariska policija je suzavcem i vodenim topovima rasteravala demonstrante koji su pokušali da dođu do Jelisejskih polja, gnevni zbog politike francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Policija je u pokušaju da zaustavi demonstrante, u pojedinim trenucima učesnike tukla pendrecima.

Učesnici protesta spalili su velike šperploče i drugi materijal na sred nekoliko ulica u centru Pariza, što je izazvalo velike oblake dima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading