TRAMP MENJA PRES OFICIRE BRŽE NEGO LUKAS LJUBAVNICE: Smenjen Skaramuči!

Autor: Republika

Svet

31.07.2017

19:58 >> 19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp odlučio je da sa mesta direktora za komunikacije Bele kuće smeni Entonija Skaramučija, koji je na tu funkciju postavljen pre samo deset dana. Ako pomenemo imena smenjenih ili onih koji su dali otkaze u vrhu američke administracije otkad je Tramp izabran za predsednika (pre skoro devet meseci) - Rajns Pribus, Šon Spajser, Majkl Dubke, uz trenutno postavljenog šefa osoblja Džona Kelija - onda je jasno da je i Aca Lukas mala beba za ono kako se ponaša Donald Tramp.

RepublikaFoto: Tanjug
Entoni Skaramuči poslednji u nizu smenjenih direktora komunikacija Bele kuće

Krenimo redom - informaciju o smeni Skaramučija je preneo "Njujork tajms" pozivajući se na tri neimenovane osobe iz Bele kuće.

Kako se navodi, informacija o smeni Skaramučija usledila je samo nekoliko sati pošto je Tramp imenovao penzionisanog generala Džona Kelija za novog šefa osoblja, prenosi Rojters.

I portal politico.com objavio je da je došlo do smene i to na zahtev Kelija, a kao izvor naveo je dva člana osoblja Bele kuće. Kako se navodi, još nije poznato da li će Skaramuči obavljati neku drugu funkciju.

Šef kabineta Rajns Pribus (inače pravoslavni hrišćanin) dao je ostavku 27. jula - zbog sumnje da je bio "izvor curenja podataka" iz vrha vlasti, pa ga je zamenio Džon Keli (dotadašnji šef službe Nacionalne bezbednosti). Keli je, pak, želeo da se otarasi Skaramučija, jer je smatrao da ovaj nije dovoljno disciplinovan.

Skaramuči je, opet, bio treći pres oficir (portparol, glasnogovornik) Bele kuće - pre njega su na dužnosti bili Šon Spajser i Majkl Dubke. Prvo je Spajser bio v. d. direktora komunikacija (decembar 2016. - mart 2017.), pa je Dubke 6. marta 2017. imenovan za direktora komunikacija, a onda je dao otkaz 30. maja, pa je Spajser nastavio da bude v. d. do 21. jula ove godine.

Dakle, ako ste mislili da su zamršene španske serije i život Ace Lukasa (žena, ljubavnica, veza nova, veza stara, ljubavnica nova, ljubavnica stara, žena, ljubavnica, žena…), sve je to na nivou novorođenčeta spram komplikovanosti funkcionisanja američke administracije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading