Posle duge i teške bolesti: Preminuo šef ruske vojne obaveštajne službe Igor Korbanov

Autor: blic.rs, Republika

Svet

21.11.2018

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek ruske vojne obaveštajne službe (GRU) Igor Korobov preminuo je u sredu u 62.godini posle duge i teške bolesti, preneo je RT.

RepublikaFoto: youtube.com/MSNBC
Igor Korbanov

- General-pukovnik Igor Valentinovič Korobov, načelnik obaveštajne direkcije Glavnog štaba Ruske vojske i zamenik šefa Generalštaba ruskih oružanih snaga, umro je u 62. godini nakon opasne bolesti - saopštilo je ministarstvo odbrane i izrazilo saučešće njegovim prijateljima i porodici.

Korobov je preuzeo funkciju šefa Glavne obaveštajne službe početkom 2016. godine. Zanimljivo je da se naglo razboleo nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

O tom susretu mediji su pisali u oktobru ove godine. Putin je poželeo da razmeni pokoju reč sa šefom službe koja je razotkrivena nakon niza bizarnih grešaka u Velikoj Britaniji i Holandiji, ali po rečima istraživačkog ruskog novinara Sergeja Kaneva, taj susret nije najbolje završio za Korobova. Čovek je bio toliko potresen da je odmah zatražio lekarsku pomoć.

Podsetimo, dvojac agenata GRU-a koji su otrovali dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja ekspresno je razotkriven nakon što su koristili lažne pasoše u kojima su kao adresu naveli sedište obaveštajne agencije u Moskvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading