Šta je ruski odgovor na američku bazu u Poljskoj?!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

20.11.2018

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ukoliko vojna baza SAD bude izgrađena u Poljskoj, Rusija će svoja odbrambena sredstva preusmeriti na zaštitu od te nove opasnosti", izjavio je u utorak član Komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič.

RepublikaFoto: Public
Foto: Ilustracija

U utorak je ministar za nacionalnu odbranu Poljske Marijuš Blaščak za poljski radio izjavio da je izgradnja američke vojne baze u Poljskoj rešeno pitanje.

- Rusija definitivno ima širok vojni potencijal, vrlo precizno oružje dalekog dometa i u slučaju izgradnje takve baze, nedvosmisleno će doći do njegovog preusmeravanja kako bi se lokalizovala pretnja. Takvu bazu nedvosmisleno shvatamo kao očiglednu pretnju - izjavio je Klincevič. 

Prema njegovim rečima, Rusija "nema pravo da na tako nešto ne odreaguje".

Klincevič je naglasio da se, jačajući svoje vojno prisustvo u Istočnoj Evropi i gradeći nove vojne baze, SAD više ne kriju pod maskom otklanjanja opasnosti od Irana, kao što je bilo ranije. 

- Međutim, mnogo pusta smo upozorili da će stanovništvo zemalja u kojima se budu pojavile baze SAD, biti u veoma ozbiljnoj opasnosti ukoliko protiv Rusije iz tih baza krenu agresivna dejstva, na to ne treba zaboraviti - naveo je Klincevič. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading