Izetbegović proziva sve redom: Siromašni susedi Srbija i Hrvatska troše novac na skupo oružje!

Autor: Tanjug

Svet

18.11.2018

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bosna i Hercegovina se mora naoružavati ili će, ako bude slaba, biti lagan plen", smatra predsednik Stranke demokratske akcije i odlazeći predsednik Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

RepublikaFoto: Tanjug
Bakir Izetbegović

On je to rekao u Zenici na obeležavanju 26. godišnjice od osnivanja Sedme muslimanske brigade, i naveo da ovih dana svedoči jedinstvu Srba i Hrvata, ali i dodatnom razjedinjavanju Bošnjaka, objavio je radio Sarajevo na svom sajtu.

- Siromašni susedi, Srbija i Hrvatska, troše novac na skupo oružje. Vidite te raketne sisteme i avione po Srbiji i Hrvatskoj, a mi u svemu tome moramo držati balans. Ako budemo slabi, ako procene da smo slabi, bićemo im lagan plen - kazao je u subotu Izetbegović i dodao da je BiH na pravom putu u vezi s naoružavanjem.

Prema njegovim rečima, šansa BiH je u namenskoj proizvodnji.

- Ovih dana završavamo pušku, uskoro ćemo krenuti s haubicama i dronovima, radimo sve vrste municije, višecevne bacače...Kada sam kazao da ćemo jačati namensku proizvodnju za komercijalne potrebe i tržište i za ne daj Bože odmah su se zabrinuli u Beogradu. Mladi Izetbegović se usudio da preti da će se braniti BiH - rekao je Izetbegović.

On je pozvao na "jedinstvo patriota", da se više ne bi ponovila 1992. godina.

- Srbi se ujedinjuju preko Beograda i crkve, Hrvati preko HNS-a, a samo Bošnjaci pričaju o dodatnom razjedinjavanju. Ja ih ponovo pozivam da to ne rade i da napravimo probosanski blok koji će sve ove sile držati pod kontrolom. Neka prestanu s unutarbošnjačkom prepirkom i svađom - rekao je Izetbegović.

Kako se navodi, tokom govora jedne od zvanica zabeležen je incident jer je jedan od posetilaca negodovao zbog zvanica.

- Vidite li ko Vam sedi u prvim redovima? Sramota! Ja sam išao prvi na liniju, a danas imamo veliko ništa od svega toga - vikao je s tribina ogorčeni muškarac, negodujući zbog prisustva onih, kako je kazao, "koji su krivi što su borci danas na marginama i bore se za svoja prava na ulici".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (115)

Loading
Marko

18.11.2018 08:27

Najbolje bi bilo kada bi Izetbegovic gledao malo u svoj dvoriste pre nego sto prica o drugima.

Gale

18.11.2018 08:28

Srbija zahvaljujući Vučiću ima odlično naoružanje i vojsku!

Petar79

18.11.2018 08:28

Srbija jaca svoju vojsku da bi mogla da cuva teritorijalni integritet i svoj narod, a ne da napada susede.

Aco

18.11.2018 08:29

Ovaj Izetbegovic mi je uvek bio intrensantan! Sto on ume da nasmeje, kao retko koji politicar!