Žestok udarac kavačkom klanu, vođe ostale bez imovine: Sud naredio zaplenu stanova i zemljišta zbog sumnje da su stečeni kriminalom

Autor: Tanjug

Svet

17.11.2018

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud privremeno je oduzeo milionski vrednu imovinu članova kavačkog klana. Brojni stanovi i zemjište u Kotoru, Budvi i Podgorici blokirani su jer Tužilaštvo sumnja da su stečeni kriminalnim delima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kavčanima se sudi za Više krivičnih dela, a njihove vođe su u bekstvu. Vođi kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu i njegovom prijatelju Igoru Božoviću, koji su u bekstvu, na zahtev Specijalnog tužilaštva privremeno je oduzeta milionski vredna imovina.

Takvu odluku donelo je veće podgoričkog Višeg suda koje je uvažilo žalbe tužilaštva i preinačilo raniju odluku sudije za istragu.

Nije samo Kašćelanu i Božoviću privremeno oduzeta imovina. Na zahtev specijalnog tužilaštva isto su prošli i Tripo Moškov, Igor Andrić i Gojko Ljubatović koji takođe važe za članove kavačkog klana.

O kojoj konkretno imovini je reč, iz Višeg suda nije saopšteno. Televizija Vijesti saznaje da je Kašćelanu privremeno oduzeta imovina u kotorskim naseljima Škaljari, Dobrota, Mirac ali i druga imovina koju ima u Kotoru i Budvi.

Za razliku od njega, Božoviću je oduzeta parcela od preko hiljadu kvadrata i stan u Kotoru. Andriću je privremeno oduzeta imovina koju ima u Podgorici i Kotoru baš kao i Moškovu na čije ime je evidentiran stan u glavnom gradu ali i imovina u Dobroti

 

 

Zahtev za privremeno oduzimanje usledio je nakon okončane finansijske istrage kojom je Specijalno tužilaštvo utvrdilo da ne postoji dokaz o poreklu imovine odnosno da postoji osnovana sumnja da su kavčani svoju imovinu stekli kriminalnim radnjama.

Pod lupom istražitelja mesecima je bilo sve počev od nekretnina, vozila, plovila i firmi, a detaljno su analizirane uplate na bankovnim računima kao i hartije od vrednosti. Pored finansijskih podataka o celokupnoj pokretnoj i nepokretnoj imovini, istražitelji su ispitivali i nepokretnosti koje poseduju članovi porodica optuženih ali i njihovi prijatelji, kumovi i rođaci.

Suđenje "kavčanima" u podgoričkom Višem sudu i dalje traje i to protiv njih 15 koji su, prema optužnici, počinili više krivičnih dela i to: zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

U optužnici se navodi da je na čelu grupe bio Slobodan Kašćelan. Na spisku optuženih su još Igor Božović njegov sin Vladimir, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar i Igor Đurišić i Davor Prelević.

Sudi se još Goranu Ljubatoviću, Nikoli i Igoru Andriću, Tripu Moškovu, Stefanu Brnoviću, Aleksandri Bogdanović, Đerđu Camaju i policijskom inspektoru Zlatku Samardžiću. Pored njih sudi se i Iliji Dedoviću koji je jedini optuženi koji je u priznao ono što se ovoj kriminalnoj grupi stavlja na teret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading