"Gruevski je kukavica"

Autor: Tanjug

Svet

14.11.2018

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Makedonije Zoran Zaev nazvao je u sredu svog prethodnika, a sada u Budimpeštu odbeglog, Nikolu Gruevskog, kukavicom i rekao da očekuje da će ga Mađarska izručiti Skoplju.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Zaev

- Kolika je samo kukavica taj koji je sve vreme govorio da je spreman da na sebe preuzme odgovornost i da ode u zatvor, a kad je došao trenutak prihvatanja odgovornosti, on pobeže - rekao je Zaev i odbacio spekulacije da ima bilo kakav politički dogovor sa Gruevskim.

Istovremeno, po nalogu Krivičnog suda u Skoplju, za Nikolom Gruevskim je raspisana međunarodna poternica, a Zaev je izjavio i da je "Mađarska zemlja koja neće dozvoliti da se prekrše međunarodni dogovori".

U Mađarskoj po proceduri rešavanje zahteva za izdavanje političkog azila traje 60, ili čak 90 dana, a po skraćenom postupku 15 dana.

Prema dosadašnjoj praksi, ističe se u Skoplju, mađarske vlasti ne odobravaju azil državljanima sekularnih država i onih u kojima nema ratnih sukoba. Čak se navodi da ukoliko Gruevski ipak dobije azil, "to će biti politička, a ne pravna odluka Orbana".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading