Milo je malo nervozan: DPS besramno izvređao skup u Budvi

Autor: Tanjug

Svet

08.11.2018

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skup održan u budvanskoj Mediteranskoj hali sportova, povodom 100-godišnjice Podgoričke skupštine, izazvao je žestoke reakcije vlasti i opozicije u Crnoj Gori, koji ocenjuju da je on bio pun "primitivnih poruka iz Beograda" da je okupio srpske nacionaliste, šoviniste i njihove "klerikalne promotere".

RepublikaFoto: Tanjug/S. MATIĆ
Upao u bedak: Milo Đukanović

Vladajuća DPS je sinoćnji skup u Budvi nazvala opksurnim, koji je, kako kažu, sabrao ne samo osvedočene negatore svega što je crnogorsko, već protivnike temeljnih vrednosti na kojima se zasnivaju civilizovana društva, protivnike i evropske Srbije.

Za DPS je taj skup "bizarnih govornika" - u svom šovinističkom transu negirali su čitavu jednu naciju, pretiti ponovnim prisajedinjenjem drugoj državi, oslobađali i osvajali, bio “vasar nacionalističkog primitivizma” koji je pokazao je čitavoj Crnoj Gori, regionu i Evropi šta je alternativa politici koju predstavlja naša partija i većinska proevropska Crna Gora. 

Skup je, kažu iz ove vladajuće stranke, bila i manifestacija političkog slepila , jer je  "njihova sumanuta ideja je poražena još 1997, a obnavljanjem državnog suvereniteta, članstvom u NATO i napredovanjem u evropskim integracijama, jednom zauvek je stavljena tačka na sve ove ''ideološke zabune'' i stranputice kojima se grupa šovinista i nacionalista juče kretala”, navde iz DPS. 

Predsednik crnogorskog parlamenta, Ivan Brajović, izjavio je da nezapamćeno i neobjašnjivo “govoriti tako o, državi koja je svoju nezavisnost i samostalnos ostvarila na najkomplikovaniji način od svih država iz regiona i državi koja je članica NATO i koja će prva postati članica u EU, i možda bi to najbolje bilo da se prećuti”, rekao je Brajović, preneli su crnogorski mediji. 


Smatra da je to što se dogodilo u Crnoj Gori “gotovo sramota”, te da poruke koje su se mogle čuti govore o “promašenosti onih koji ih izgovaraju, govore da su oni zarobljeni u davno prošlom vremenu”. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading