Todorić večeras u Zagrebu?

Autor: Tanjug

Svet

07.11.2018

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mediji javljaju da će osnivač Agrokora Ivica Todorić večeras biti izručen hrvatskom pravosuđu. Pozivajući se na nezvanične informacije, portal 24sata piše da će Todorić u Zagreb doputovati večeras oko 20 sati, redovnim letom iz Londona.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GRIZELJ
Ivica Todorić

I regionalna N1 je javila da je Todorić u postupku tranzicije, te da se vrlo skoro očekuje njegov dolazak u Hrvatsku.

Portparolka MUP-a Hrvatske Marina Mandić nije mogla da potvrdi nezvanične informacije o dolasku Todorića, ističući da, kako prenosi Hina, detalji izručenja bilo koje osobe nisu dostupni javnosti i da to važi i u ovom slučaju.


Britanski sudija Dankan Ozli je krajem oktobra u Londonu odlučio da Todorić bude izručen Hrvatskoj, koja je za njim raspisala evropsku poternicu, nakon što je on napustio Zagreb.

Očekuje se da Todorić hrvatskom pravosuđu odgovori o navodnoj proneveri 1,4 milijarde kuna Agrokorovih para.

Nakon izricanja presude suda u Londonu, Todorić je novinarima rekao da je spreman da bude izručen Hrvatskoj I poovio da se protiv njega vodi politički progon.


- Ovo je za mene bio jedan poslovni potez. Odlučio sam da dođem u London, ostao godinu dana i za to vreme sam obavio zadatke koje sam sebi postavio - rekao je Todorić.

A na pitanje da li je spreman za Remetinac odgovorio je potvrdnom, ali je istakao i da ne vidi zašto bi u Hrvatskoj bio osuđen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading