Dodikova poruka Srbima: Moramo pokazati jedinstvo i slogu u Sarajevu

Autor: srbijadanas.net, Republika

Svet

31.10.2018

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da SNSD i dalje smatra da je za Republiku Srpsku najbolje da ima dobar tim u Sarajevu, što podrazumeva jedinstvo njenih predstavnika u Parlamentu BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Milorad Dodik

- I SNSD i SDS i ostale partije mandate za Parlamentarnu skupštinu BiH dobile su u Republici Srpskoj i u tom smislu smatramo da je odgovornost svih tih ljudi prema RS neophodna. Videli smo u protekle četiri godine kako izgleda kada RS ne govori, kako iz EU vole reći, jednim glasom. Samo zbog tog jednog glasa Srpske od početka zagovaram jedinstvo političkih partija u Sarajevu - izjavio je Dodik.

On je rekao da je svestan da su u protekle četiri godine pojedinci iz Saveza za promene radili na štetu RS u kojoj su dobili glasove.

Dodik je naveo da je i potres u SDS, koji se dešava poslednjih dana, posledica politike koju je ta stranka vodila u Sarajevu, a koju ne podržavaju svi članovi.

- Mislim da naši građani, bez obzira na to koju političku opciju su podržali na proteklim izborima, od nas očekuju da u zajedničkim institucijama pokažemo jedinstvo u interesu Republike Srpske. Parlament RS je dovoljno veliki prostor za sučeljavanje naših politika, za borbu političkih ideja i predloga. Institucije u Sarajevu više nikada ne bi smele biti prostor naših podela ili svađa. Tamo Republika Srpska ima snagu ako ima jedinstvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading