Protest u Bihaću: Migranti nam upadaju u kuće!

Autor:

Svet

21.10.2018

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Bihaća koji su u subotu uveče privremeno blokirali magistralni put i autobusku stanicu u Bihaću razišli su se i za danas najavili novo okupljanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Migrant u Bihaću

Nakon mirnih protesta u centru grada, gde se okupilo nekoliko hiljada ljudi povodom sve užarenije migrantske krize, stanovnici Bihaća su svoje nezadovoljstvo u kasnim satima odlučili da izraze blokadom autobuske stanice i delimičnom blokadom magistrale, preneo je portal "Kliks".

Građani Bihaća zahtevali su da se hitno reši migrantska kriza u tom gradu, da se izmeste ilegalni migranti iz grada i da se zaustavi priliv ilegalnih migranata u Unsko-sanski kanton (USK).

Proteste je organizovalo nekoliko udruženja građana iz Bihaća, a prema rečima inicijatora Seja Ramića, Bihać ima velike probleme zbog migranata.

Kako je rekao, građani traže proglašavanje vanrednog stanja, hitnu sednicu Vlade USK i Gradskog veća Bihaća na kojoj će se doneti odluke kojima se od državnih vlasti traži urgentno izmeštanje migranata iz Bihaća.

 

 

- I dalje nije rešeno pitanje privremenog migracionog centra, a oni su i dalje smešteni u neuslovnim prostorima Đačkog doma… Migranti ne mogu biti smešteni u gradu, već se moraju izmestiti van gradskog područja, moraju im se obezbediti uslovni i ograđeni prostori, gde će oni biti pod kontrolom, a građani Bihaća živeti normalan život - rekao je Ramić.

Organizatori protesta tvrde da im migranti upadaju u kuće i da deci drže nož pod vratom.

Demonstranti smatraju da su za stanje u Bihaću odgovorne državne vlasti, odnosno Veće ministara BiH i Ministarstvo bezbednosti.

Kako je naveo Ramić, Bihać trenutno hrani oko 1.000 migranta dnevno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona je pratilo situaciju u Bihaću tokom protesta kako ne bi došlo do eskalacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading