(VIDEO) Incident u Zagrebu: Bandić kosio travu, građani tražili ostavku

Autor: Republika

Svet

19.10.2018

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je košenjem trave obeležio završetak radova na uređenju Trga žrtava fašizma, što je bilo propraćeno zvižducima građana koji su protestvovali zahtevajući njegovu ostavku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milan Bandić

Bandić je došao na Trg ispred Meštrovićevog paviljona odeven u odelo radnika i odmah počeo da kosi travu, što je burno propratilo oko 30 građana koji su protestvovali noseći transparent "Vratite magnoliju!" i koji su uz zvižduke i sirene zahtevali njegovu ostavku, prenosi Hina.

Kako se navodi, u jednom trenutku došlo je i do fizičkog obračuna između demonstranata i okupljenih oko gradonačelnika, koji su na uzvikivali "Bravo Milane Bandiću" i aplaudirali.

Bandić je sa Trga otišao ubrzo, vidno uznemiren, a odbio je da da izjavu okupljenim novinarima.

Hrvatski mediji preneli su da je on na Trg došao nakon što je na sudu oslobođen optužbi u slučaju "Štandovi", u kojem se teretio da je besplatnim ustupanjem štandova udruženju "U ime porodice" oštetio grad Zagreba za 308.000 kuna (oko 41.500 evra).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading