Komšić nepoželjan u 11 OPŠTINA centralne Bosne!

Autor: Tanjug

Svet

17.10.2018

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik opštine Jajce, Edin Hozan, ogradio se od otvorenog pisma koje su potpisali lokalni zvaničnici iz reda hrvatskog naroda u kojem je protekle sedmice poručeno da Željko Komšić, novoizabrani član Predsedništva BiH, nije dobrodošao u 11 opština Srednje Bosne.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Željko Komšić

Kako su objavili u zajedničkom otvorenom pismu, predstavnici lokalne vlaste u opštinama: Kreševo, Dobretića, Jajca, Viteza, Kiseljaka, Busovače, Fojnice, Travnika i Novog Travnika, te Uskoplja i Bugojna, Komšića smatraju ''drugim bošnjačkim članom Predsedništva BiH''.

Predsedavajući Opštinskog veća Bugojno Igor Vrljić jedan je od 11 potpisnika pisma u kojem Komšića proglašavaju nepoželjnim.

Sa ovakvim stavom se, međutim, ne slaže načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Komšić je u Bugojnu, ako se gledaju rezultati za člana Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, pobedio Dragana Čovića. 

- Ne može niko u ime opštine niti institucija uskraćivati nekome pravo. Za mene je on legalno izabran clan Predsedništva BiH i ja mu želim puno sreće i zdravlja, da istraje. On se bori za Bosnu i Hercegovinu i ja mu želim na tom putu da mu dam podršku. Dobro mi došao u Bugojno, kad god hoće da dođe", kazao je Ajkunić za regionalnu N1.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading