REFERENDUM U CRNOJ GORI? Evo koliko je potpisa prikupljeno za povlačenje priznanja Kosova!

Autor: blic.rs

Svet

01.10.2018

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović rekao je da je do sada prikupljeno oko 30.000 potpisa podrške inicijativi tog saveta za raspisivanje državnog referenduma o povlačenju odluke Vlade Crne Gore o priznanju takozvane države Kosovo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Nadamo se da ćemo ubrzo uspeti da ostvarimo cilj koji smo zacrtali - rekao je Vuksanović u Podgorici, gde je na inicijativu Srpskog nacionalnog saveta danas održan sastanak na kojem je postignuto jedinstvo o prikupljanju potpisa podrške za ovu inicijativu i organizovanju obeležavanja stotinu godina Podgoričke skupštine, te o drugim identitetskim pitanjima srpskog naroda u Crnoj Gori.

Osim predstavnika Srpskog nacionalnog saveta, sastanku su prisustvovali i predstavnici Slova ljubve iz Bara, Srpske narodne odbrane Vasojevića i limske doline iz Berana, Pokreta sloboda narodu, Srpskog kulturnog centra "Patrijarh Varnava" iz Pljevalja, Srpskog kulturnog centra "Stefan Nemanja", Srpskog kulturnog društva "Vuk" i Kulturnog društva "Bisernica".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Momčilo Vuksanović

Vuksanović je najavio da će u naredna dva meseca širom Crne Gore biti održano niz kulturnih manifestacija pod nazivom "Manifestacije oslobođenja i ujedinjenja".

On je rekao da će Srpski nacionalni savet nakon današnjih i prethodno održanih konsultacija sa parlamentarnim i vanparlamentarnim strankama organizovati zajedničnički sastanak svih subjekata na kome će biti definisani osnovni ciljevi i planovi na realizaciji projekata važnih za zaštitu i očuvanje srpskog nacionalnog, kulturnog, jezičkog i verskog identiteta.

Vuksanović je naveo da je na sastanku razgovarano o inicijativi Srpskog nacionalnog saveta za raspisivanje referenduma o povlačenju odluke Vlade Crne Gore o priznanju takozvane države Kosovo.

- Organizacijama uključenim u ovu akciju do sada se javio veliki broj popisivača koji su angažovani na prikupljanju potpisa podrške građana kako bi se ispunio jedan od uslova za pokretanje državnog referenduma o poništenju odluke Vlade Crne Gore - rekao je Vuksanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

04.10.2018 05:31

Mośo je skupio 30-ak potpisa iz svoje kafane i to je sve