HODAJUĆI BLAM OD POLITIČARA: Zaev pukao na referendumu, AL' NE DA OSTAVKU!

Autor: tanjug

Svet

30.09.2018

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlast draža od svega! Makedonski premijer Zoran Zaev, kome su građani Makedonije na referendumu jasno poručili da su protiv njegove politike i promene imena te države u dogovoru sa Grčkom, poručio je da neće podneti ostavku!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Obraz đon: Zoran Zaev

U drugom obraćanju javnosti nakon što su saošteni rezultati referenduma, po kojima je izašlo tek 36 odsto glasača od neophodnih 50 odsto plus jedan glas, Zaev je poručio da će vanredni izbori, ako ih bude, biti održani u novembru.

Time je direkto sebi uskočio u usta pošto je pre održavanja referenduma obećao da će podneti ostavku ukoliko referendum ne bude uspešan.


Umesto jedinog časnog poteza i podnošenja ostavke, Zaev otvoreno najavljuje da će pokušati da "zaobiće volju naroda".

- Razgovaraćemo sa protivnicima u parlamentu i ukoliko imamo dvotrećinsku većinu za ustavne promene, nastavićemo sa realizacijom sporazuma sa Grčkom. Ukoliko to ne budemo imali, raspisaćemo nove izbore - rekao je Zaev i naveo da će, ukoliko dođe do izbora, oni biti održani u novembru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading