SENATOR DŽONSON U MAKEDONIJI: Izađite na referendum, podržite pristupanje NATO

Autor: Tanjug

Svet

09.09.2018

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki senator Ron Džonson, koji boravi u poseti Makedoniji, pozvao je danas građane te zemlje da izađu i glasaju na predstojećem referendumu o promeni imena njihove države.

RepublikaFoto: youtube.com/SenatorRonJohnson
Ron Džonson

- Izađite i iskoristite svoje pravo glasa, dajte do znanja liderima vaše zemlje da podržavate naciju i njeno pristupanje evroatlanskim institucijama - rekao je Džonson obraćajući se novinarima posle sastanka sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim. 

Džonson, koji je i predsedavajući američkog Komiteta za unutrašnju bezbednost, rekao je da je imao dobar sastanak sa Zaevim i poručio da u poseti Makedoniji boravi kako bi ponudio američku podršku celokupnom procesu - od rešenja spora oko imena do pristupanja zemlje EU i NATO. 


On je dodao da je od izuzetne važnosti da Makedonija i Grčka reše spor oko imena, prenosi MIA. 

- Svakako želimo da ohrabrimo rešavanje ovog problema, to je jedini način da se MAkedonija pridruži NATO - rekao je Džonson. 

Na sastanku sa Zaevim Džonson je, takođe, pohvalio hrabrost Skoplja i Atine da dugogodišnji spor oko imena reše potpisivanjem sporazuma i strateškom saradnjom. 

Američki senator sastao se i sa predsednikom makedonskog parlamenta Talatom Džaferijem tokom kojeg je ponovio da je u Makedoniju došao kako bi potvrdio američku podršku toj državi da prevaziđe "poslednju prepreku" ka punopravnom članstvu u NATO".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading