DODIK ZA UKIDANJE TAJNE SLUŽBE BIH: RS će formirati svoju obaveštajnu agenciju

Autor: M. S.

Svet

04.09.2018

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ogorčen saznanjem da ga Obaveštajno-bezbednosna agencija BIH (OBA) prisluškuje i na taj način, uz podršku Zapada, pokušava da izvede njegovu smenu, izjavio da tu tajnu službu pod hitno treba ukinuti, jer ne služi ničemu osim za nanošenje štete srpskom narodu.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

OBA je formirana kao služba na nivou cele BIH, koja treba da radi za interese oba entiteta i sva tri naroda, međutim, ona se pretvorila u privatnu špijunsku organizaciju bošnjačkog lidera Bakira Izetbegovića i operativci te agencije sada prate Dodikove kontakte i rade na tome da izgubi trku na opštim izborima 7. oktobra, a svojevremeno su prisluškivali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Cilj Bakira Izetbegovića je da nipošto ne dozvoli Dodiku, koji se kandidovao za srpskog člana u predsedništvu, da sedne u fotelju u Sarajevu i zato se trudi da ga uhodi i pronađe bilo šta što bi moglo da diskredituje njega ili njegovu SNSD i onemogući mu izbornu pobedu.

- Posle ovoga što vidimo, da oni na glavne tačke svog rada, nerada ili nedela postavljaju mene, Aleksandra Vučića, rukovodstvo RS i ceo srpski narod, da je to njima glavni problem, zašto da mi to plaćamo - zapitao se Dodik, odgovarajući na pitanja novinara u Trnovu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Cilj Bakira Izetbegovića je da nipošto ne dozvoli Dodiku da sedne u fotelju u Sarajevu

Dodik je poručio da će, kao budući srpski član u instituciji tročlanog kolektivnog šefa države BiH, staviti pitanje rada OBA na dnevni red predsedništva.

- Ukoliko se to pitanje ne reši, Srpska će izaći iz sporazuma o osnivanju te agencije i formiraće svoju posebnu agenciju, na šta ima ustavno pravo - upozorio je Dodik.

On je najavio da će uskoro obelodaniti dokumenta koja će pokazati da ga OBA prisluškuje već godinu i po dana, kao i dokaze da iza toga stoje neke zapadne službe. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading