DODIK: Ispitaćemo ko je kriv za skandal sa Prilepinom

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

24.08.2018

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Republika Srpska neće dozvoliti da se Ruskoj Federaciji uvode tihe sankcije samo da bi se par političara BiH dodvorilo nekim ambasadama u Sarajevu", poručio je predsednik Srpske Milorad Dodik.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Dodik je naglasio da je Ruska Federacija prijatelj Republike Srpske, ali i BiH, što je potvrđivala svih godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Insistiraćemo do kraja da se utvrdi ko je i zbog čega napravio ovaj skandal sa piscem Zaharom Prilepinom, i to uoči same posete ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova Banjaluci - rekao je Dodik Srni.

Dodik je izrazio žaljenje što su predstavnici SDS-a i PDP-a u zajedničkim institucijama deo ovog skandala, jer, kako je rekao, ni Republika Srpska, ni BiH nemaju luksuz da se u sukobu velikih svrstavaju na bilo čiju stranu.

Naš interes su dobri odnosi i sa Ruskom Federacijom i Zapadom, jer smo isuviše mali da bismo uticali na politike koje se vode na svetskom nivou.

- Žalosno je što je BiH i ovim poslala poruku da je patuljak od države, bez mrve integriteta, jer pisac koga su proglasili bezbednosnom pretnjom slobodno putuje zapadnom Evropom, dok ta ista Evropa zabranjuje ulazak islamistima koji su dobrodošli u BiH - istakao je Dodik, preneo je RTRS.

U Banjaluci je večeras trebalo da bude održano književno veče ruskog pisca Zahara Prilepina, ali mu je juče na ulazu u BiH, zbog navodnih bezbednosnih razloga, zabranjen ulazak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading