DF OSUDIO HAPŠENJE SARE VIDAK: Klasična zloupotreba sudstva

Autor: Tanjug

Svet

21.08.2018

18:18

"Hapšenje srpske državljanke Sare Vidak primer je zloupotrebe sudstva, izjavio je Milutin Đukanović, poslanik opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta", reagujući na hapšenje Vidakove u Crnoj Gori.

Tanjug/Ins
Predstavnici Demokratskog fronta

- I ovaj slučaj je primer na koji način se zloupotrebljava sudstvo, i na ovaj način se želi poslati poruka svim slobodnim građanima i silom uterati autoritet sudstva, koje je izgubilo svaki kredibilitet i ugled - naveo je Ðukanović, konstatujući da se "sve dešava u susret nastavku montiranih političkih procesa protiv lidera, poslanika i funkcionera DF, koji se očekuju u septembru".


Srpska državljanka Sara Vidak uhapšena je prošle nedelje u Crnoj Gori zbog navodnog napada na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru.Vidak i članovi njene porodice tvrde da je sudija izmislila napad zbog kog je devojka završila u zatvoru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da država čini onoliko koliko može u slučaju uhapšene Sare Vidak, kao i da je s tim u vezi razgovarao sa ministarkom pravde Nelom Kuburović.

Komentari (0)

Loading