(VIDEO) PAKLENI PLAN ŠIPTARA: 1. januara ukidaju granicu između Kosova i Albanije!

Autor: Tanjug

Svet

02.08.2018

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbici, mestu gde su se mnogi borili za slobodu i nezavisnost, gde je likvidirana ozloglašena teroristička grupa OVK komandanta Adema Jašarija, u sredu uveče je jedna vest mnogo obradovala hiljade Albanaca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministar dijaspore Albanije, Pandeli Majko, rekao je da od januara više neće biti granice između Albanije i Kosova. On je to izjavio na događaju povodom Dana dijaspore, održanom u Srbici.

- Želimo da otvorimo granicu između Albanije i Kosova. Premijer mi je rekao da je doneta odluka. Od 1. januara počinje slobodno kretanje između Albanije i Kosova - rekao je Majko, prenosi portal Lajmi.net.

Da li se ukidanje granice između Kosova i Albaniju može protumačiti kao još jedan korak u smeru stvaranja takozvane "velike Albanije".

Iako ta ideja ne nailazi na odobravanje međunarodne zajednice, vlasti u Prištini i Tirani brojnim primerima, pokazuju da  svim silama teže ka velikoalbanskom scenarju.

Događaju u Srbici su prisustvovali Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.


Majko je inače bivši premijer i ministar odbrane Albanije i član najuzeg rukovodstva vladajuće Socijalisticke partije Albanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading