SRBI UHAPŠENI U HRVATSKOJ: Prevozili migrante iz Pakistana

Autor: Tanjug

Svet

01.08.2018

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Otočcu dovršila je kriminalističku istragu dvojice državljana Srbije, osumnjičenih za protivzakoniti ulazak u Hrvatsku i prevoz grupe ilegalnih migranata iz Pakistana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Hina, pozivajući se na izvore iz ličko-senjske policije, prenosi da su srpski državljani, uz krivičnu prijavu dostavljenu hrvatskom Državnom tužilaštvu, odvedeni u pritvor.

Navodi se da su dvojica državljana Srbije, stari 59 i 31 godinu, dobili krivične prijave za protivzakonit ulazak, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Iz Policijske uprave ličko-senjske navode da je 59-godišnjak u ponedeljak zatečen kako u kombi vozilu srpskih registarskih tablica prevozi 16 državljana Pakistana, koji su nezakonito prešli hrvatsku granicu. 


Istragom je utvrđeno da mu je pomagao 31-godišnjak, koji se, kako bi uočio policijske patrole, vozio ispred kombija u automobilu koje su takođe imale srpske tablice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading