Turistička ponuda u Crnoj Gori: VOŽNJA BAGEROM ZA DVA €

Autor:

Svet

26.07.2018

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko se nađe na crnogorskom primorju ovih dana moći će da provoza bager za samo dva evra. Ova turistička ponuda bi možda i mogla da zaživi s obzirom na to da ležanje na plaži košta 20 evra, pa se turistima više isplati da se provozaju bagerom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Umesto u more, pravo uskočite u bager - jeftinije je!

Iako je u pitanju ozbiljna ponuda, a bager jeste pravi, nije poznato da li onaj koji nudi ovu uslugu ima sve potrebne dozvole za ovaj vid "rent a bager" turizma, kao i koje bi mu nadležne službe uopšte odobrile ovakav vid turističke atrakcije.

Veliko je pitanje i šta bi na sve ovo imale da kažu nadležne inspekcije, pošto se vožnja bagerom nudi i osobama koje nemaju adekvatnu vozačku dozvolu niti su obučene za rukovanje specifičnim građevinskim i saobraćajnim mašinama.

Inače, mnogi meštani u Crnoj Gori kivni su ovog leta na nadležne inspekcije što ne sprovode revnosne kontrole i mahom zakupcima plaža dozvoljavaju da na njima rade šta im je volja.

Najveći problem godinama predstavlja to što zakupci plaža ne poštuju obavezu da 50 odsto prostora moraju ostaviti slobodno, odnosno ne smeju na njega postavljati mobilijar (suncobrani, ležaljke) koji naplaćuju, prenosi danas.rs.

Najdrastičniji primer je verovatno plaža u Čanju, mestu koji je u nekadašnjoj Jugoslaviji bilo poznato radničko odmaralište, a gde korišćenje suncobrana i dve ležaljke ovog leta košta 10 evra.

Zakupci plaža su ove sezone toliko otišli u krajnost da porodica sa dvoje dece mora da zakupi dva suncobrana jer zazima više mesta?!

Onaj ko ne želi da koristi ove usluge, peškir može da raširi samo u par metara prašine pored glavnog puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading