SKANDALOZNO I ZABRINJAVAJUĆE: Psihičko stanje policajaca u Crnoj Gori nije provereno više od 10 godina!

Autor: borba.me

Svet

08.07.2018

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 3.000 policijskih službenika u Crnoj Gori, a značajan broj njih nosi oružje, više od jedne decenije nisu išli na sistematski pregled niti su vršene provere njihovog psihičkog stanja!

RepublikaFoto: twitter.com/7cafemontenegro
Foto: Ilustracija

Kako saznaje Borba, pojedini sektori su, nedavno, organizovali određene preglede, ali je to bilo čisto zadovoljavanje forme, a ne detaljni pregled.

S druge strane, velika većina policijskih službenika, na pomenute preglede je izgleda išla samo kad su primljeni u službu. To znači da se niko ne bavi procenom dužine fitilja i tačke "pucanja živaca" naoružanih ljudi u uniformama. Ni javnost, a ni čelnici policije u ovom momentu ne znaju koliko tempiranih bombi imaju u svojim redovima, a kojima je dato ovlašćenje da mogu da koriste vatreno oružje, kao i sredstva prinude.


Redakcija portala Borba se desetak dana obratila zvaničnim mejlom Upravi policije i tražila odgovore na pitanja kada su policijski službenici bili na sistematskom pregledu, kao i kada je rađena provera njihovog psihičkog stanja, ali su oni odbili da odgovore.

Većina sagovornika Borbe kaže da se ne sećaju kada su uopšte išli na pomenute preglede.


-Najveći deo policijskih službenika u poslednjoj deceniji sigurno nije obavio te preglede. Pojedini sektori, kao što je obezbeđenje ličnosti i objekata, s obzirom da ti policijski službenici čuvaju državne institucije i strane ambasade, obavili su nedavno te preglede. Reč je o oko 400-500 policijskih službenika, a svi znaju da u Upravi policije ima preko 4.000 policajaca, kaže sagovornik Borbe.


Bez obzira što zakon ne propisuje kao obavezne ove vrste pregleda za policijske službenike, kada se dogodi neka tragedija, da policajac ubije nekoga ili sebe, bojimo se da će biti kasno da se reaguje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading