OVO NEĆE NA DOBRO IZAĆI: Besni pas stiže u Hrvatsku

Autor: Tanjug

Svet

07.07.2018

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane SAD Džejms Matis će nakon samita NATO u Briselu, zakazanog za 11. i 12. jul, krajem sledeće nedelje doći u službenu posetu Hrvatskoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Biće gost Zagreba: Džejms Matis

Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo je danas da će povodom Matisove posete potpredsednik hrvatske vlade i ministar odbrane Damir Krstičević uz ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića predsedavati posebnim sastankom ministara odbrane Američko-jadranske povelje (A5) koji će se održati u petak 13. jula u Zagrebu.

Na sajtu hrvatskog ministarstva navedeno je da će se tom prilikom u Hrvatskoj okupiti ministri odbrane i visoki predstavnici država članica Američko-jadranske povelje.

- Očekuje se da će ministri odbrane razgovarati o jačanju prisutnosti Sjedinjenih Američkih Država na prostoru jugoistoka Evrope, koracima koje je potrebno preduzeti u cilju ubrzanja integracije preostalih država aspirantkinja iz jugoistočne Evrope u NATO, bezbednosnoj situaciji u jugoistočnoj Evropi i pravednijoj raspodeli tereta izdvajanja za odbranu između SAD i Evrope - navedeno je u saopštenju.

Podseća se da je Američko-jadranska povelja partnerska regionalna inicijativa koju su 2003. godine pokrenule Hrvatska, Albanija, Makedonija te SAD, a kojoj su 2008. godine pristupile i Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading