DODIK: Odbacujem pokušaj satanizacije poslanika

Autor: Tanjug

Svet

05.07.2018

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da odbacuje svaki pokušaj satanizacije poslanika u Narodnoj skupštini RS, a koji nisu podržali izveštaj Anketnog odbora u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

- S gnušanjem odbacujem svaki pokušaj satanizacije poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji nisu podržali Izveštaj Anketnog odbora u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, jer su štitili dostojanstvo Parlamenta - rekao je Dodik, prenela je RTRS. 

Kako je istakao Dodik, poslanici na ovaj način "nisu podlegli primitivnim prizemnim emocijama, kakve je želeo da izazove predsednik Anketnog odbora Branislav Borenovic i ostali".

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je rekao da se nakon naredbe Tužilaštva u slučaju "Dragićević" kreće u dodatna veštačenja, određene provere, posebno društvenih mreža, kako bi se obradile prepiske sa nekim licima, a koje do sada nisu obrađene u istrazi.

Ipak, za ove provere potrebna je i naredba suda, jer je to jedini način da se pravnim putem dođe do podataka sa društvenih mreža, rekao je Lukač, prenela je RTRS.

Na ovaj način, dodao je Lukač, pokušaćemo da dokažemo šta se u stvari desilo u slučaju "Dragičević".


Prema njegovim rečima, Tužilaštvo je intenzivno radilo na tom slučaju, iako se, dodao je Lukač, naredba mogla mnogo ranije izdati.

- Da je postojala ova naredba pre tri meseca, sigurno je da bi do sada mogli da utvrdimo mnogo više činjenica - zaključio je Lukač.

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS nisu u sredu usvojili izveštaj Anketnog odbora, koji smatra da postoji osnovana sumnja da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen.

Prethodno je glavni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Želimir Lepir rekao da je "slučaj Dragičević" okarakterisan kao ubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading