76 GODINA OD BITKE NA KOZARI: Dodik položio vence u znak sećanja na srpske žrtve i borce

Autor:

Svet

01.07.2018

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Mrakovici se obeležava 76 godina od Bitke na Kozari - simbola stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša - u kojoj je ubijeno oko 40.000 civila, a 68.000 ih je proterano i internirano u logore.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Obeležavanje zajednički organizuju Odbor Vlade Republike Srpske za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova i Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova.

Parastos žrtvama sveštenstvo služi kod -krsta, a nakon toga biće položeni venci kod Centralnog spomenika. Posle obraćanje zvaničnika, uslediće i kulturno-umetnički program.

Događaju će prisustvovati predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministarka porodice, omladine i sporta Srpske Јasmina Davidović, ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, delegacija Narodne skupštine Srpske, Velimir Sakan, izaslanik člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića.

Na Kozari će danas biti i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević, studenti Kriminalističko-policijske i Vojne akademije iz Beograda, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, te opredeljena za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading