Uhapšen bivši komandant logora Manjača

Autor: Republika

Svet

30.06.2018

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska policija uhapsila je na graničnom prelazu Ličko Petrovo Selo bivšeg komandanta logora Manjača u BiH, Danu Lukaića, koji je navodno osumnjičen za ratne zločine, javlja HRT.

RepublikaFoto: pixabay.com

Hrvatska televizija navodi da je Lukaić bio zapovednik srpskog koncentracionog logora Manjača i da je navodno priveden u Zagreb. Mladen Ivanić, član Predsedništva BiH, rekao je da je informisan o hapšenju Lukaića, dodaje HRT.

- Ovde, kao što znate, nema telefonske veze, ali mi smo pokrenuli neke aktivnosti drugim putem - rekao je Ivanić, koji je prisustvovao komemoraciji za žrtve ustaškog logora Jadovno.

U organizaciji Udruženja "Jadovno 1941." iz Banja Luke, u Jadovnom i kod Šaranove jame na Velebitu obeleženo je sećanje na stradale u Drugom svetskom ratu, a program je kasnio gotovo dva sata jer je hrvatska policija na graničnom prelazu Ličko Petrovo Selo uhapsila Danu Lukaića.

Dušan Bastašić, predsednik udruženja "Jadovno 1941.", kazao je da je Hrvatska policija smatrala da Lukaića treba privesti.

- Nemam tačnih informacija o čemu se radi. Znam samo da se radi o čestitom i poštenom čoveku - rekao je Bastašić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading