DODIK: BRITANCI PRISLUŠKUJU VUČIĆA I MENE!

Autor: Agencije, Republika

Svet

25.06.2018

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Repubike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i RS, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njega.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić na udaru špijunskih službi

Dodik kaže da postoje brojni dokazi da britanske obaveštajne službe imaju prislušni centar i da prate državni vrh RS, a pretpostvalja da je ista situacija i u Srbiji, i da je to jedan od načina da nas destabilizuju.

Na pitanje odakle dokazi za to, Dodik odgovara:

- Dokaz su izjave ministra odbrane, potvrde da će se Velika Britanija baviti ruskim uticajem na ovom prostoru. U julu se formira poseban operativni centar koji predvode Britanci. Tu su i izjave britanskog ambasadora.

Predsednik RS ukazuje da se ne radi o običnim vojnicima, pešadincima, već specijalcima koji se obaveštajnim radom bave na osnovu veoma savremene i sofisticirane tehnologije.

Na konstataciju da je pomenuo i destabilizaciju Srbije, Dodik kaže da je to "jedna te ista stvar" i da je "verovatno da to rade i u Srbiji".

Na podsećanje da je rekao da i u Srbiji imaju prislušni centar, Dodik kaže da pretpostavlja i tvrdi da je britanska služba uvek bila prisutna na ovom prostoru i da su uvek radili protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa.

- Dokaz je u činjenici da je već ranije obaveštajna služba BiH otvorila operativne naloge prisluškivanja zvaničnika Srbije i RS. Svako ko je ovde upućen u bilo šta, zna da to u BiH ne može da se radi bez odobrenja zapadnih službi. Šta ćete veći dokaz od ovog - kazao je on.

Na pitanje da li je obavestio predsednika Vučića o tome, Dodik odgovara da "Vučić to vrlo dobro zna".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
GajbexG

25.06.2018 07:36

Ovo je samo jedan od nacina na koji strane sile vrse pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vucica.

sasa

25.06.2018 07:44

Sigurna sam da Dodik ne prica nista bez razloga.

Darko

25.06.2018 07:45

Nase sluzbe bezbednosti treba to da zaustave i otkriju sve koji su ucesnici i eventualno pomagaci ako ih imaju ovde!

Marijana

25.06.2018 07:49

Pa da li misle da ce tako uticati na Vucica da donosi odluke koje on ne zeli??!!Grdno se varaju ako im je to cilj!