DODIK: Republika Srpska neće prihvatiti stacioniranja migranata

Autor: Tanjug

Svet

21.06.2018

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska neće prihvatiti stacioniranje migranata, koji su svesno pušteni u BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
MIlorad Dodik

Dodik je naglasio da nijedan centar za boravak migranata neće biti otvoren u Srpskoj, prenosi RTRS.

- Mogu da imaju samo tranzit i da se oslone na naše humanitarne organizacije u pogledu hrane i pića, ali stacioniranih centara neće biti - rekao je Dodik.

On je poručio da to što planiraju u Sarajevu kada je reč o migrantima, uzalud rade, jer u Republici Srpskoj odlučuje vlast RS, prenosi RTRS.

- To što rade u Sarajevu je džaba, ovde mi odlučujemo. Mi smo država, mi smo vlast. Neka oni prime te migrante koje su sasvim svesno pustili. To je politika koja je skrojena na drugim mestima. Deo bošnjačke političke elite i međunarodna zajednica smatraju da to treba da se uradi i zato je i urađeno. Nemoguće da se ta kriza, koja je bila najizraženija 2015. godine, nije doticala Bosne i Hercegovine, već se to dešava baš sad - rekao je Dodik.

On smatra da to jasno ukazuje da je u pitanju razmeštaj migranata u BiH, a ne njihov tranzit kroz zemlju.

- Mi odbacujemo svaku vrstu stacioniranja migranata. Mi smo humani, ali ovu krizu nismo produkovali i ne želimo da trpimo posledice - naglasio je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading