SMENI ME, AKO MOŽEŠ! Ivanov odgovorio Zaevu

Autor: informer.rs, Republika

Svet

20.06.2018

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov pozvao je premijera Zorana Zaeva da ga smeni, ukoliko uspe da obezbedi tvotrećinsku većinu u Sobranju, prenose makedonski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Odbrusio Zaevu: Đorđe Ivanov

Ivanov je reagovao na izjavu premijera Makedonije da će, ukoliko bude potrebno, pokrenuti proceduru za opoziv Ivanova, kako se ne bi dovolilo "da bilo ko koči Makedoniju na evropskom putu".

- Pozivam gospodina Zaeva da, sa istom dvotrećinskkom većinom koja je potrebna za promenu Ustava, odmah pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti predsednika Republike, odnosno impičment - naveo je Ivanov.

Makedonski predsednik, koji se oštro suprotstavio dogovoru Atine i Skoplja prema kojem će se zemlja ubuduće zvati "Republika Severna Makedonija", rekao je da njegov stav prema sporazumu Zaeva i grčkog premijera Aleksisa Ciprasa ostaje nepromenjen uprkos "pretnjama i pritiscima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading