STJEPAN MESIĆ SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA HRVTASKE?!

Autor: Tanjug

Svet

08.06.2018

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić nije isključio mogućnost da će se ponovo kandidovati za predsednika Hrvatske, a govoreći o odnosima u regionu, posebo je komentarisao politiku predsedika Srbije Aleksandra Vučića, između ostalog, i u kontekstu Kosova, te ocenio da je "to retrogradna politika koja pokušava stvari da vrati natrag...".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Izlazi Kolindi na crtu? Stjepan Mesić

- To je sada retrogradna politika koje pokušava stvari vratiti natrag... Ali, najvažnije je to što neko sada želi gubitnike iz Drugog svetskog rata proglasiti pobednicima. To niko u svetu nije uspio, a, evo, neko kod nas uspeva - rekao je Mesić u razgvoru za Radiosarajevo.

Upitan da li će se naredne godine kandidovati za predsednika Hrvatske, Mesić, inače čovek koji je bio poslednji predsednik Predsedništva SFRJ, je naveo da na to ima zakonsko pravo.

Takve odluke se, kazao je, ne donose "preko kolena", ali će svakako razmisliti da se, kako je rekao, kandiduje protiv Kolinde Grabar-Kitarović.

- Ja imam zakonsko pravo za kandidaturu. Jer je u prvom mom mandatu promenjen Ustav i ja sam za drugi mandata izabran po novom Ustavu. Odatle se ja imam pravo još jednom kandidovati. Dolaze mi neki ljudi, predlažu, no ne može se to preko kolena - rekao je 84-ogodišnji Mesić.

Na pitanje kada bi mogao doneti odluku o kandidaturi, Mesić je kazao da to "još nije hitno".

Predsednički izbori u Hrvatskoj biće održani naredne godine.

Komentarišući današnju kandidaturu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića za novi mandat u Predsedništvu BiH, kao i najavu njegovog "pakta" sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, Mesić je rekao da je "protiv svega što bi neko radio sa Dodikom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
srpskisoko

08.06.2018 16:14

Da da Bog da pobedi pa bude i Hrvatski predsednik koji ce konacno upisati u svoju knjigu uspeha da je pored sto je razbio SFRJ, uspeo da razbije i EU. Nebi to bilo cudno u EU drzavama sve vise desnicari dolaz na vlast jer to Americi najvise i odgovara.