HRVATI ODLUČILI: Titova jahta "Galeb" postaje muzej na vodi

Autor: Tanjug

Svet

21.05.2018

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Titova jahta "Galeb", na kojoj su se nekada okupljale holivudske zvezde i svetski lideri, biće pretvorena u muzej na vodi, piše AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Postaće muzej: Titova jahta "Galeb"

Toj jahti, usidrenoj u riječkoj luci je, uprkos svemu, dat novi život, ocenjuje američka agencija i ističe da će lokalne vlasti obnoviti jahtu u okviru projekta od 5,4 miliona evra, koji će početi s primenom 2019. godine. 

Jahta je zahvaćena rđom, a nameštaj u nekada luksuznim salonima je polomljen, ukazuje agencija i ističe da je brod dva puta potonuo od kada je izgrađen 1938. i da je trebalo da ide na otpad.

U svojim najboljim danima, jahta je ugostila holivudske zvezde i oko 70 svetskih lidera, a bivši jugoslovenski predsednik iskoristio ju je kako bi rekom Temzom došao na istorijski sastanak sa nekadašnjim britanskim premijerom Vinstonom Čerčilom, dodaje AP. 

Odluka o pretvaranju "Galeba"u muzej razgnevila je hrvatske nacionaliste, a mnogi Titovi kritičari prizeljkivali su uništenje tog simbola njegovog života u raskoši, navodi AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading