PUPOVAC UPOZORAVA: Nove izbore žele oni s opasnim političkim ciljevima

Autor: Tanjug

Svet

20.05.2018

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Pupovac, poslanik u hrvatskom Saboru i predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), jedan od partnera vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), izjavio je da nakon afere "Mejlovi", koja je rezultirala ostavkom vicepremijerke Martine Dalić i zahtevima opozicije za prevremenim izborima, da te izbore žele oni koji imaju "opasne političke ciljeve".

RepublikaFoto: youtube.com/Moja TV
Milorad Pupovac

U intervjuu za "Expres" koji prenosi N1, Pupovac je na pitanje šta je prevagnulo da Dalićeva podnese ostavku, nakon što je to prvo odbijala i potom se pozvala na nezadovoljstvo koalicionih partnera, kazao da su "koalicioni partneri u obavezi da vode računa o stabilnosti i političkoj kredibilnosti Vlade".

- Rukovođeni time, neki od partnera, među kojima i SDSS, smatrali su da mora da se uradi ono što mora da se uradi. Voleli bismo da do toga nije došlo, ali opterećenje je postalo preveliko i to je bio potez koji je trebalo načiniti - rekao je Pupovac.

Upitan kako gleda na opoziciju, poput čelnika Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP), koji prizivaju prevremene izbore, on je odgovorio da "opozicija ponekad mora da govori ono u šta ne veruje previše".

- Sasvim sam siguran da ima mnogo onih koji govore ''izbori'' i ''ostavka Vlade'' sada, a mole Boga da do toga ne dođe. Osim onih koji su se za to već pripremili ili se pripremaju da preuzmu vlast, a koji imaju debelu pozadinu koja nije političko-stranačka nego je druge vrste. A to je druga priča - kazao je Pupovac.

Na pitanje na koga tu misli, naveo je da misli "na one koji se pokrivaju kritikom politike, a zapravo imaju vrlo netransparentne i opasne političke ciljeve".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading