SKANDAL NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI: Buduću princezu nazvali "rastavljenom mulatkinjom"

Autor: Republika

Svet

18.05.2018

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska televizija HRT najavila je vesti o kraljevskom venčanju princa Harija i Megan Markl, nazvavši buduću princezu "rastavljenom američkom mulatkinjom".

RepublikaFoto: youtube.com/HRT
Blam kod Hrvata!

Dok je u vijestima u devet sati govorila o groznici koja je nastala oko kraljevskog venčanja, urednica HRT-ovih jutarnjih vesti Vlatka Kalinić je Megan nazvala "rastavljenom američkom mulatkinjom". Kako piše "Indeks", nisu joj tu titulu dali samo jutros, nego su Megan jednako opisali i sinoć, u "Dnevniku 3".

- Venčanje rastavljene američke mulatkinje i buntovnog britanskog princa biće mešavina tradicionalne kraljevske pompe s ukusom holivudskog glamura - rekla je novinarka u sinoćnjem prilogu o kraljevskom venčanju.

Na "Tviteru" se odmah razvila rasprava o HRT-ovom izveštavanju o verenici princa Harija, a javila se i urednica Kalinić koja je imala pomalo smešno objašnjenje za svoju najavu.

- Pa da rastavljenu belkinju ženi afrički princ i da je to presedan u istoriji kraljevske loze, bih. Inače, ta se sintagma često koristi u stranim i domaćim medijima protekle godine. U mojoj glavi ni rastavljena ni mulatkinja nisu pogrdne reči - odgovorila je Vlatka na primedbu jedne kolegice "da li bi rekla s rastavljenom belkinjom".

- Ističeš namerno samo one stvari koje su važne za razumijevanje izjava Britanaca koje su sledile nakon pročitanog teksta. Ako želiš to tumačiti kao sprdnju, široko ti polje. Ja to, kao i građani čije smo izjave pustili, tumačim kao dobrodošlu liberalizaciju kraljevske porodice - nastavila je na sledeće kritike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading