(VIDEO) USTAŠE SE IZBRUKALE U BLAJBURGU, NAPADALI NOVINARE

Autor: Republika

Svet

12.05.2018

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U austrijskom mestu Blajburgu danas je došlo incidenta nakon mise ubijenim ustašama, pošto su mladići koji su se uputili prema Blajburškom polju gde se održava središnja komemoracija ispred ulaza napali novinare.

RepublikaFoto: youtube.com/index.hr
Podmladak desnice

- Smeća jedna, nemoj mene snimat' - dovikivali su hrvatski mladići novinarima, kako svojim sunarodnicima, tako i onima iz Slovenije, koji u Austriji prate održavanje komemoracije povodom 73. godišnjice Slučaja Blajburg.

Na skupu koji je ocenjen kao "najveće okupljanje profašista i desničara-ekstremista u Evropi", došlo je do koškanja nekoliko nadobudnih mladića i snimatelja koji su radili svoj posao.

- Hoćeš jedan na jedan? Je*em ti mater u pi*ku - dovikivao je momak sa hrvatskom šahovnicom na majici novinaru Indexa, piše ovaj portal.

On je bahato oduzeo novinaru telefon iz ruke, demonstrirajući silu, sve mu dok stariji muškarac iz organizacije nije prišao i "poslao ga na mesto". Istog trena je znatno niži klinac novinaru vratio mobilni, kao da ne zna o čemu se radi, te prestao da se šepuri.

Delovao je vrlo poraženo i posramljeno u tom trenutku.

- Jesam li te upozorio, na području si Austrije!

- Imaš pet sekundi da se prebaciš tamo, ovo ti je poslednje upozorenje. Jedan, dva, tri, na onu stranu - rekao mu je organizator, na šta je mladić počeo da se povlači, ali i da nezadovoljno jadikuje kako "on ne sme tu da stoji, a novinar sme".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading